Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Önkormányzati támogatások igénylése

2010.11.15

 

Első és legfontosabb gondolat,  hogy minden szervező még most, lehetőleg az év végén - amikor a testületek a költségvetési keretszámokat állítják össze – keresse fel az önkormányzat munkatársát, tájékozódás céljából. Legyen jó kapcsolatotok a hivatallal.

Sajnos egységes forgatókönyvet nem lehet a kezetekbe adni, hiszen minden önkormányzat más stratégiát képvisel és minden szervező más formában vállalja a feladatot.

Keressétek meg a pénzügyi osztály vezetőjét, vagy ha olyan, akkor akár a polgármestert is, azzal a kéréssel, hogy ti egy országos rendezvényt szeretnétek elhozni a településetekre és ehhez szükségetek van a segítségükre. Ott természetesen el fogják mondani, hogy mikor milyen nyomtatványon tudtok a kulturáis keretből pályázni a rendezvényre, vagy esetleg mint egyesület számíthattok a hivatal támogatására. Vigyázzatok a határidőkre.

Akkor se keseredjetek el, ha pénzt nem kaptok, legyen „B” tervetek is. Ez úgy gondolom, inkább a kisebb településeknél jöhet szóba. Próbáljátok meg a polgármestert az ügy mellé állítani. Kérjetek önkormányzati termeket, épületeket ingyen a rendezvény helyszínének. Biztosan sikeresebbek lesztek az iskola, vagy a művház kibérlésénél, ha a városvezető szólt már pár szót az érdeketekben. Sőt, egyes vállalkozóktól is nagyobb kedvel kaptok pénzt ha tudják, hogy a település is támogatja a kezdeményezéseteket.

Végül, ne felejtsétek el, hogy idén a kezdő nap a majális. Szinte minden önkormányzat szervez a településen sajátot. Kérjetek egy sarkot a focipályán, egy sátrat, asztallal, ahol hirdethetitek a rendezvényeteket és esetleg egy két programrészletet is beépíthettek a városi műsorba.

 

Mindenképpen legyetek bátrak, határozottak, és tudjátok, hogy mit szeretnétek! Gondoljátok át előre, hogy mennyi pénzre, milyen helységekre, milyen lehetőségekre tartanátok igényt!

 

Mindenkinek sok sikert!

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.